Maat gids

Maattabel

Als je op zoek bent naar een sieraad voor jezelf of voor een ander, dan is het bepalen van de juiste maat een belangrijk onderdeel. Daarom geven we je graag meer informatie over de verschillende sieraadmaten en leggen we uit hoe je eenvoudig zelf thuis je maat kunt opmeten.

 

Armbandmaat bepalen

Voor je armbandmaat meet je de omtrek van je pols op. Dit kun je doen met een meetlint, of bijvoorbeeld met een touwtje welke je daarna naast een liniaal legt. Je meet de omtrek van je pols direct onder het knobbeltje aan de kant van je pink. Tel hier vervolgens 2 centimeter bij op en je hebt je standaard armbandmaat. Is je polsomtrek dus 17 centimeter, dan is je armbandmaat 19 centimeter.

 

 Kettingmaat bepalen

Bij een ketting heeft de lengte vooral invloed op de stijl die je wilt uitstralen. Zie onderstaande afbeelding voor een indicatie hoe verschillende kettinglengtes vallen. Je kunt de gewenste lengte voor jezelf makkelijk bepalen door een touwtje of (meet)lint om je nek te doen op de gewenste lengte en deze vervolgens met een liniaal op te meten.

De juiste lengte kiezen | Kettingenenarmbanden.com